Ο σύλλογος Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας τίμησε τα ιδρυτικά του μέλη

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο σύλλογος Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας τίμησε τα ιδρυτικά του μέλη, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου » ΦΛΟΙΣΒΟΣ »

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Σωτήρης Μάλφας.

 Στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου Όλγα Σταύρακα – Μιχαήλ μίλησε για τις κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα ιδρυτικά μέλη, όπως και για τους λόγους που τους ώθησαν ή τους «ανάγκασαν» να μετοικήσουν στην Αθήνα. Ακόμα για την στενή συνεργασία του συλλόγου με το τοπικό συμβούλιο, τον Απόλλωνα και τον Α.Ο Καρυάς, με σκοπό την βοήθεια με όλα τα μέσα στο χωριό μας.

Προβλήθηκαν και αναγνώστηκαν ( από την Ελπίδα Μάλφα και τη Λητώ Θερμού) τα βιογραφικά των ιδρυτικών μελών, όπως και αποσπάσματα από έργα και δημοσιεύσεις των Γεράσιμου Δουβίτσα, Γεράσιμου Αραβανή, Ναπολέοντα Δουβίτσα και Νίκου Γλένη.

Προβλήθηκαν παλιές φωτογραφίες και είχε ενδιαφέρον η προσπάθεια αναγνώρισης των προσώπων από όλους τους παρευρισκόμενους.

 Στο πάνελ που ακολούθησε έγιναν εξαιρετικές τοποθετήσεις από τον Μάκη Δουβίτσα, τον Νίκο Γλένη, τον Χρήστο Κτενά και τον εκπρόσωπο του Απόλλωνα Φώντα Μάλφα.

 Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και ανταλλαγή αναμνήσεων, σε ένα ζεστό, καρσάνικο,κλίμα.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους ευγενικούς χορηγούς της εκδήλωσης: Καρσάνικο Οινοποιείο της  κας Σεβαστής Κωνσταντινίδη- Ρεκατσίνα και το Εστιατόριο-Ταβέρνα  στην Καρυά «Σαν ψέμα»

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s