ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

https://lascorfu.wordpress.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 28 Μάρτη η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων βρέθηκαν στην Ιόνιο Βουλή και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πέρα από τις ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν και την πρόταση μας για μία διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του κερκυραϊκού λαού και του περιβάλλοντος, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα που μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους και από αυτόν τον τομέα.

Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε μαζί με τον Νίκο Πέρρο τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το Δ.Σ. του Συλλόγου, η υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της Κέρκυρας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν στην κ. Μπαλού και την αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο Σύλλογος και τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει υπηρετώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η υποψήφια Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε ως προς την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη υποστήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα από έργα που θα προσφέρουν πρόσβαση στην άθληση σε κάθε παιδί, χωρίς να μετακυλούν τα έξοδα, όπως συμβαίνει σήμερα, στην κερκυραϊκή οικογένεια. «Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, με την απρόσκοπτη, δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν από κάθε παιδί και νέο άνθρωπο, αποφέρει ανυπολόγιστα οφέλη στην κερκυραϊκή κοινωνία. Οφέλη που δεν εκτιμώνται με το μέτρο της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά με το μέτρο της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών μας, μακριά από εξαρτήσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς αθλητικής άμιλλας και συλλογικότητας», δήλωσε η κ. Αλεξάνδρα Μπαλού κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Κυρίαρχο αίτημα του Συλλόγου, η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της δημιουργίας ενός κλειστού Γυμναστηρίου, ένα αίτημα διαχρονικό, το οποίο η κ. Μπαλού και η Λαϊκή Συσπείρωση αναγνωρίζει ως σημαντικό μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μιας πολιτικής που στοχεύει στην ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των παιδιών στην άθληση, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στη συνολική υποστήριξη που οφείλει η Πολιτεία απέναντι στις οικογένειες και τους αθλητές, που συχνά ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας, αντιπροσωπεύοντας επάξια την Κέρκυρα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

29/03/2019

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s