Θανάσης Καββαδάς: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 26 Μαρτίου 2019

Θανάσης Καββαδάς: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας

Τις  απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας,  με   αποτέλεσμα  την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καταγγέλλει  ο  βουλευτής  Λευκάδας  Θανάσης  Καββαδάς  στον Υπουργό Υγείας, με ερώτηση του στη Βουλή.

Ο βουλευτής τονίζει τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λευκάδας όταν χρειαστεί να απευθυνθούν στο Κέντρο Υγείας της πόλης, το οποίο την παρούσα στιγμή δεν διαθέτει καμία άλλη ειδικότητα, πέραν από έναν οδοντίατρο και έναν παθολόγο ιατρό, ενώ η θέση για γενικό ιατρό ή παθολόγο, που προκηρύχθηκε έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση τον Δεκέμβριο του 2018, εξακολουθεί να  παραμένει κενή.

Η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας της Λευκάδας δεν σταματά εδώ, δεδομένου ότι οι μόλις δύο νοσηλεύτριες που υπηρετούν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το κοινό, ενώ λόγω της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού το Κέντρο κλείνει καθημερινά στις 14:30. Μάλιστα, ο βουλευτής παραθέτει στον υπουργό το τραγικό γεγονός ότι για την κάλυψη των κενών ο παθολόγος ιατρός, εκτός από τα ιατρικά του καθήκοντα, εκτελεί και διοικητικές εργασίες, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος και για τις συνταγογραφήσεις.

Επιπλέον οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι δραματικές. «Ενδεικτικά αναφέρω» σημειώνει στην ερώτηση ο βουλευτής  «ότι λόγω έλλειψης κλιματιστικών μηχανημάτων οι συνθήκες εργασίας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τραγικές».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό:

  • Εάν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις,
  • Εάν υπάρχει οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Λευκάδας και
  • Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s