Iδρυση, πρώτη γενική συνέλευση και εκλογές του νεοιδρυθέντος Συλλόγου Απανταχού Κομηλιωτών και Φίλων «Η Παναγιά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 25η Μαρτίου 2018 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Απανταχού Κομηλιωτών και Φίλων «Η Παναγιά». Ένας σύλλογος για το χωριό Κομηλιό Λευκάδας, τους απανταχούΚομηλιώτες και φίλους του χωριού, με έδρα την Αθήνα. Από τους βασικούς σκοπούςτου συλλόγου είναι η σύσφιξη των δεσμώνκαι των σχέσεων μεταξύ των μελών, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων, η αλληλοβοήθεια, η έρευνα, μελέτη,συμβολή στην αντιμετώπιση και επίλυσητοπικών προβλημάτων του Κομηλιού, η προστασίατου φυσικού περιβάλλοντος, η βελτίωσητης ποιότητας ζωής των κατοίκων του χωριού και γενικότερα η συμβολή στην ανάπτυξη της Κομηλιού.

Στόχος του συλλόγου είναι να μη μείνουμε στις τυπικές λειτουργίες ενός συλλόγου, αλλά να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς του με ισχυρό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας και τη Λευκάδα.

Ο Σύλλογος έχει δική του ιστοσελίδα http://www.komiliotes.wordpress.com και παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ηεπικοινωνία με το σύλλογο γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: komiliotes@gmail.com ή την διεύθυνση αλληλογραφίας: Γερανίου 41, 104 30 Αθήνα.

Οι εγγραφές στο σύλλογο είναι ανοιχτές για όλους του απανταχού Κομηλιώτες και φίλους, σύντομα και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.  

 Tην 18ηΝοεμβρίου 2018 έγινε η πρώτη γενική συνέλευση και οι πρώτες εκλογές του συλλόγου με ανέλπιστη συμμετοχή , όπου χρησιμοποιήθηκε σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα μέλη εκτός Αττικής και εκτός Ελλάδας, και προέκυψαν το πρώτο διοικητικό συμβούλιοκαι η ελεγκτική επιτροπή με τις παρακάτω συνθέσεις:

Διοικητικό Συμβούλιο (για τη διετία 2019 – 2020)

Πρόεδρος : Τζεφρώνης Ζώης
 Αντιπρόεδρος : Βερύκιος Νικόλαος
Γραμματέας : Βουκελάτος Γεώργιος
Ταμίας : Μαραγκός Νικόλαος
Μέλος : Κασσαβέτη Μιχαλία
Μέλος : Περδικάρη Αικατερινή
Μέλος : Μελά Ελευθερία

Ελεγκτική Επιτροπή (για τη διετία 2019 – 2020)

Πάλμος Γεώργιος
Μαραγκός Ευστάθιος
Βουκελάτος Νικόλαος

Λίγα λόγια για το Κομηλιό:

Το Κομηλιό είναι ένα χωριό της Λευκάδας, ξεχασμένο από πολλούς, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Είναι το πρώτο χωριό που συναντάμε μετά τη διασταύρωση του δρόμου προς το Ακρωτήριο Λευκάτας και το Πόρτο Κατσίκι. Βρίσκεται σε μια απίστευτης ομορφιάς τοποθεσία, χτισμένο μέσα σε πέυκα, κυπαρίσσια και ελιές στην βόρια πλαγιά ενός οροπεδίου που καταλήγει σε μια λίμνη, τη Λίμνη του Κομηλιού, και σε υψόμετρο 500 μέτρων. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, όμως οι Κομηλιώτες είναι πολλοί και διασπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το Πάσχα και κυρίως το Καλοκαίρι το χωριό αποκτά ζωή όπου πολλοί που διατηρούν οικίες στο χωριό περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στα τοπικά όρια του χωριού υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα όπως η Λίμνη, που το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη γεμίζει με νερό, και μια εξαιρετικής ομορφιάς παραλία, ανεξερεύνητη καθώς η πρόσβαση από στεριά είναι ακόμη αδύνατη. Το χωριό γιορτάζει στις 17 Ιουλίου, εορτή της πολιούχου του Κομηλιού, Αγίας Μαρίνας, στο γραφικό ξωκκλήσι στην κορυφή του λόφου Ανατολικά πάνω στο δρόμο προς τον Άγιο Πέτρο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        
  ΖΩΗΣ ΤΖΕΦΡΩΝΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s