Μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά

Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 αναφέρει:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρας έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τούρκικο ζυγό, υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, εκπέμπει ηχηρά μηνύματα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας, ομόνοιας και ελπίδας.

Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, βασισμένος στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου, αποτέλεσε ένα εγχείρημα που στην αρχή φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία, που όμως τελικά οδήγησε το Έθνος στο θαύμα και στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Τιμούμε τις θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση, στον απόηχο του συλλογικού τραύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κάνει το μήνυμα του Αγώνα του 1821 ακόμα πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

Με έμπνευση και κίνητρο, την αυταπάρνηση, την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη των προγόνων μας, και τον άσβεστο πόθο τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, οφείλουμε να αλλάξουμε πρακτικές και νοοτροπίες που μας πληγώνουν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει η Πατρίδα μας, και ιδίως οι νέες και οι νέοι του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά !!!»

Μήνυμα Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, για την 25 η Μαρτίου

Βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Η διπλή επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου φέρνει φέτος μήνυμα ανάτασης και ενότητας.

Ο Ελληνισμός σήμερα τιμά τους αγώνες των ηρώων του 1821 για την απελευθέρωση του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα που, επάνω στη θυσία των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, μπήκε το θεμέλιο για το νέο, σύγχρονο, εθνικά κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα θυμόμαστε την ημέρα που όλος ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά ένα μικρό έθνος με μεγάλη καρδιά.

Σήμερα τιμούμε τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό των προγόνων μας, αλλά και επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Σήμερα δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των αρχών που κληρονομήσαμε από τους ένδοξους Έλληνες του ’21 και που μαζί με τα διδάγματα της Χριστιανοσύνης οδηγούν το Έθνος μας, με σίγουρα βήματα, από τα βάθη των αιώνων, στο αύριο.

Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στην ιστορία αλλά και στο μέλλον να δείχνει το δρόμο σε όλον τον κόσμο, να στέκεται στην πρώτη γραμμή για την ειρήνη, το δίκαιο και τον ανθρωπισμό.

Με την Παναγία στο πλευρό μας, με ενότητα και ομοψυχία, υψώνουμε και φέτος τη Γαλανόλευκη, τιμώντας τους ήρωες του ’21, με το βλέμμα στο μέλλον για δημιουργία, ευημερία και προκοπή.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό!

Μήνημα δημάρχου για την 25η Μαρτίου

Δήμαρχος Λευκάδας
Χαράλαμπος Καλός

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

H 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και λαμπρό φάρο, για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οφείλουμε όλοι μας να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Αυτές οι αρχές είναι που θα πρέπει να αποτελούν αστείρευτη πηγή αισιοδοξίας, θάρρους και ευθύνης, για το παρόν και κυρίως το μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας η ξύλινη γέφυρα, κατά τις βραδινές ώρες την 24η και 25η Μαρτίου.

Εύχομαι χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλες και όλους.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.

Ο δήμαρχος Λευκάδας

Χαράλαμπος Καλός

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s