Μεγάλη  η ανταπόκριση των πολιτών της Λευκάδας στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  σε Τουρκία και τη Συρία

Λευκάδα, 16/2/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακή η άμεση ανταπόκριση των πολιτών της Λευκάδας στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο τη στήριξη των πληγέντων της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, κατά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Ήδη παραδόθηκε το πρώτο φορτίο την Τρίτη 14.2.23 και θα αναχωρήσει και η δεύτερη αποστολή τους δήμου αρχές της επόμενης εβδομάδας, με φορτηγό του Δήμου Λευκάδας, προς την ΚΕΔΕ(Αθήνα), προκειμένου να πάρει το δρόμο της προς τους συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεσα ανάγκη.

Η συγκέντρωση του υλικού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Πανελλαδικής Δράσης Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς, τις επιχειρήσεις, καθώς και τους πολίτες για την προσφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.  Ευχαριστούμε επίσης τους υπαλλήλους του δήμου από την Πρόνοια (Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο) και την ΔΕΠΟΚΑΛ, καθώς και τους εθελοντές που βόηθησαν στην οργάνωση και τον συντονισμό της αποστολής.

Η Λευκάδα έστειλε το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης των δοκιμαζόμενων κατοίκων των δύο χωρών, δείχνοντας έμπρακτα τον ανθρωπισμό και τον σεβασμό των πολιτών του τόπου μας στις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s