Νέο σύγχρονο εξοπλισμό απέκτησε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λευκάδας

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Νέο σύγχρονο εξοπλισμό απέκτησε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λευκάδας

Με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, όπως tablet, δορυφορικά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και λοιπό εξοπλισμό, ενισχύθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, στο πλαίσιο των έργων «Λαέρτης» (φυσικές καταστροφές) και «Τηλέμαχος» (σεισμικός κίνδυνος), συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λευκάδας, Αντώνιο Θεοχάρη, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης στη Λευκάδα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

«Ενισχύουμε την Πολιτική μας Προστασία με νέα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, από τα προγράμματα ‘Λαέρτης’ και ‘Τηλέμαχος’ από το ΕΣΠΑ της ΠΙΝ.

Σε αγαστή συνεργασία με το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Μηλιώτη, ο οποίος επιμελείται αυτών των προγραμμάτων, αναβαθμίζουμε σημαντικά την προσπάθειά μας για τη θωράκιση της Λευκάδας έναντι της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της, αλλά και έναντι κάθε κινδύνου.

Ο νέος εξοπλισμός θα επιτρέψει στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λευκάδας να έχει καλύτερη ετοιμότητα, βελτιωμένο συντονισμό και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση, στον τομέα της πρόληψης και της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών.

Για εμάς, η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας στη Λευκάδα, όπως και σε όλα τα Ιόνια Νησιά, είναι ύψιστη προτεραιότητα» αναφέρει σχετικά ο κ. Κτενάς.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s