Θανάσης Καββαδάς: «Δέχομαι την κριτική, όχι όμως τη διαστρέβλωση και τοψεύδος. Οι προσπάθειές μου για τους δασικούς χάρτες είναι γνωστές σε όλους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 31 Ιανουαρίου 2023

Θανάσης Καββαδάς: «Δέχομαι την κριτική, όχι όμως τη διαστρέβλωση και το ψεύδος. Οι προσπάθειές μου για τους δασικούς χάρτες

είναι γνωστές σε όλους»

Είμαι υποχρεωμένος να παρέμβω δημόσια, για να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με όσα υποστήριξε ο κ.Θεοφύλακτος Λογοθέτης για εμένα προσωπικά και για το ζήτημα των δασικών χαρτών.

Έχω πει ότι δέχομαι την κριτική, την διαφορετική άποψη.

Δεν δέχομαι όμως τη διαστρέβλωση και το ψεύδος.

Ο κ.Λογοθέτης επέλεξε το βήμα μιας εορταστικής εκδήλωσης, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και χωρίς, να είμαι παρών, θεώρησε καλό να μου επιτεθεί προσωπικά, να ακυρώσει όλες τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες μου για το θέμα των δασικών χαρτών και να κακοποιήσει την αλήθεια.

Για την αποκατάστασή της λοιπόν, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω:

  1. Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα σειρά πρωτοβουλιών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Θυμίζω τις διαδοχικές παρατάσεις της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων και τις προτάσεις μου για τη σύσταση περισσότερων Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, καθώς και για τη σύσταση δευτεροβάθμιων Επιτροπών Δασολογίου οι οποίες υλοποιήθηκαν.
  2. Έδωσα αγώνα για να περάσει η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν προβάλλει πλέον δικαιώματα σε εκτάσεις που στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 εμφανίζονται ως αγροτικές, ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν σήμερα, προκειμένου να κατοχυρωθεί και να μην κινδυνεύσει η περιουσία των πολιτών.
  3. Κατέθεσα και περαιτέρω βελτιωτικές προτάσεις όπως να υπάρχει δυνατότητα χρήσης των αεροφωτογραφιών είτε του 1945 είτε του 1960 ανεξαρτήτως ευκρίνειας, ώστε να είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη να παρουσιάσει τα καλύτερα τεκμήρια.
  4. Ανέδειξα την ιδιαιτερότητα της Λευκάδας, μάλιστα ο ίδιος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκε τη Λευκάδα – ήταν μάλιστα ο πρώτος νομός που επισκέφθηκε – και σχημάτισε πλήρη άποψη για το τι θα έπρεπε να γίνει.

Προφανώς ο κ.Λογοθέτης είτε δεν τα ήξερε όλα αυτά είτε τα ήξερε, τα αποσιώπησε και επέλεξε να μου επιτεθεί αναίτια, εξυπηρετώντας προφανώς κομματικές ανάγκες.

Ισχυρίζεται ψευδώς ότι έθεσα ζήτημα αντισυνταγματικότητας και με προσβάλλει με χαρακτηρισμούς του τύπου ότι «έγινα συνταγματολόγος».

Συνταγματολόγος δεν έγινα, έγινα όμως Βουλευτής Λευκάδας με την ψήφο των πολιτών και με ένα ηχηρό εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί τον κ.Λογοθέτη.

Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία.

Για να λάμψει η αλήθεια, δίνω και πάλι στη δημοσιότητα την καταγεγραμμένη ομιλία μου στη Βουλή.

Το βίντεο της ομιλία μπορείτε να δείτε εδώ

Το σχετικό δελτίο τύπου μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s