Η «Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του κάστρου» δελτίο τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις

Λευκαδίτισσες, Λευκαδίτες

Το τελευταίο διάστημα ζούμε το θέατρο του παραλόγου, στην υπόθεση που αφορά το βόρειο τμήμα του νησιού μας. 

Κύριο χαρακτηριστικό των «παραγόντων» είναι η διγλωσσία! 

Ο κ. Δήμαρχος, κύριος υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση με την συναίνεση της πλειοψηφούσας παράταξης, έχει σύρει την κοινωνία σε αναταραχή που μπορούσε να αποφευχθεί νωρίτερα και τούς θεσμούς σε αμφισβήτηση.

Ο κ. Βουλευτής Λευκάδος, εκφράζοντας τις κυβερνητικές επιλογές και μόνο, είναι υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης , δεν υποστήριξε τον αγώνα των κατοίκων , δεν πήρε καμία δημόσια θέση ώστε να καταδικάσει τις αγωγές εναντίον των δύο συμπολιτισσών μας και των εξωδίκων κατά του Δήμου και δείχνει μία αποστασιοποίηση γύρω από το θέμα που αφορά δημόσια περιουσία που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε αναρμόδιος για οποιαδήποτε παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα και μας ευχήθηκε καλά αποτελέσματα!!

Η παράταξη του κου Σολδάτου που είναι στην διοίκηση του δήμου και μαζί με αυτήν του δημάρχου «συγκυβερνούν», μοιράζονται την ευθύνη για την κοινωνική αναστάτωση που προκλήθηκε από την στάση του, αλλά λέμε αλλά προτείνουμε κι αλλιώς κινούμαστε.

Το κίνημα των Λευκαδιτών, το τεράστιο κύμα αμφισβήτησης που ήρθε στην επιφάνεια ανάγκασε και αναγκάζει, τις «εμπλεκόμενες παρατάξεις «,που έφεραν τα πράγματα ως εδώ κι έχουν σοβαρές ευθύνες, όπως η παράταξη του κου Δρακονταειδή, να αναδιπλωθούν και να έρθουν σε επαφή με αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία της Λευκάδας.

Υιοθετήσαν πολλά από τα αιτήματα που έβαλε το κίνημα τον πολιτών καθώς και κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με στόχο όπως φαίνεται απλά και μόνο την εκτόνωση της λαικής οργής και αγανάκτησης.

Η παραίτηση του Προεδρου του Δ.Λ.Τ.Λ. δεν είναι αρκετή για να διασφαλιστεί η νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Κάστρου. 

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της περιοχής του Κάστρου (ΤΑΟΛ και |Τουριστικό περίπτερο) θα είναι μακρόχρονος , δύσκολος και το ξέρουμε…

Η πρωτοβουλία, καλεί σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους Λευκαδίτες ώστε να αποτρέψουμε τα όποια σχεδία τους έρχονται σε αντίθεση με τη θέληση του Λευκαδιτικου Λαού.

Στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου απαιτούμε 

• Την καθαίρεση όλων των μελών του Λιμενικού ταμείου που αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

• Να παρθεί πολιτική απόφαση για αξιοποίηση της περιοχής με δημόσιους πόρους και εξασφάλιση της δημόσιας και ελεύθερης χρήσης της. 

 ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s