Δημοπρατείται η αποκατάσταση του Πολιτιστικού κέντρου «Απόλλωνα» Καρυάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Δημοπρατούμε άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο για τον πολιτισμό, την αποκατάσταση του κτιρίου του “ΑΠΟΛΛΩΝΑ” στην Καρυά». 

Στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, 12/10/2021, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “ΑΠΟΛΛΩΝΑ” ΚΑΡΥΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 278.000,00€.

Η δημοπράτηση έχει ορισθεί για την 5η Νοεμβρίου 2021, με ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την 9η Νοεμβρίου 2021. Το ενταγμένο αυτό έργο, θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ιδίους πόρους.

Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο εντός σχεδίου στον οικισμό της Καρυάς, Δ.Ε. Καρυάς  του Δήμου Λευκάδας. Όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του διώροφου πέτρινου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 318,01τ.μ. (με εμβαδόν ισογείου 167,51τ.μ., και εμβαδόν ορόφου 150,50τ.μ.), η χρήση του θα τροποποιηθεί σε Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Ε. Καρυάς, ένα κέντρο διαφύλαξης και διάδοσης της πλούσιας τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς του οικισμού της Καρυάς.  

Προχωράμε με την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει πόλος έλξης πολιτισμού και δημιουργίας για την τοπική κοινωνία, αλλά και των επισκεπτών της Καρυάς.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δημοπρατείται η αποκατάσταση του Πολιτιστικού κέντρου «Απόλλωνα» Καρυάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s