Η θέση της «Σύγχρονης Λευκάδας» για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση «Σύγχρονη Λευκάδα» όρισε από την ιδρυτική της διακήρυξη έξι δημοτικούς στόχους, με γνώμονα τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά μας και το όραμα για τον τόπο μας. Ένα όραμα που συνοψίστηκε σε δυο προτάσεις: «Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να ζεις. Να μετατρέψουμε τη Λευκάδα σε Πράσινο νησί, το νησί της Ποιότητας και του Πολιτισμού».

Ορίσαμε στους βασικούς μας στόχους την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των απορριμμάτων και την υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας για την εφαρμογή της πιο σύγχρονης προσέγγισης της ανακύκλωσης στο νησί μας, την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με αντικατάσταση των λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας έως 50% και μείωσης των ρύπων CO2, την εφαρμογή του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτήρια και κυρίως στα σχολεία, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αυτοπαραγωγής ως μέσο εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Τούτων δοθέντων καθίσταται σαφές ότι για τη «Σύγχρονη Λευκάδα» η προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας, αποτελεί βασική προτεραιότητα και συνεπώς δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι από θέση αρχής στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s