ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

State of Palestine


Diplomatic Representation

Athens

                                                  Δελτίο Τύπου

26 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα 26 Νοεμβρίου 2018, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα,  Μαρουάν Τουμπάσι απένειμε το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας στον κ. Απόστολο Κακλαμάνη, Πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, της Αυτού Εξοχότητας  Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού για Ειρήνη, Ελευθερία, Ανεξαρτησία, και Εγκαθίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους καθώς επίσης και ενίσχυση της ιστορικής Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας. H απονομή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Τομεάρχη Εξωτερικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης, και με την παρουσία και άλλων εξεχόντων Παλαιστινίων προσωπικοτήτων.

Ο Πρέσβης κ. Τουμπάσι δήλωσε «Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Κακλαμάνης με την παράταξή του το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσουν να τεθεί  σε εφαρμογή το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής (2015), για  την αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδος του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιβεβαιώνοντας και εμβαθύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους πατροπαράδοτους, ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών μας. Αυτός  είναι ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας για όλους τους ανθρώπους, για την προφύλαξη της λύσης των δύο Κρατών,  βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και του Διεθνούς Δικαίου».

Εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης και Προέδρου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, (PLO), της Αυτού Εξοχότητας  Μαχμούτ Αμπάς, καθώς και όλου του Παλαιστινιακού λαού, ο Πρέσβης Τουμπάσι ευχαρίστησε για την υποστήριξη και ενεργό δράση τον κ. Κακλαμάνη, Πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων (1993-2004), Πρώην Υπουργό Εργασίας (1981-1982), Πρώην Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1982-1986), Πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης (1986-1987), Πρώην Υπουργό Υγείας (1988-1989), και ιστορικό φίλο και των δύο Αείμνηστων Ηγετών του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιάσερ Αραφάτ, για την ενεργή του υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, για τερματισμό της Ισραηλινής βάρβαρης εποικιστικής κατοχής και επίτευξη της ειρήνης για όλους τους ανθρώπους στην περιοχή.

Τέλος.

  31, Marathonodromon str. 154 52 P. Psychico ,P.Box: 65037 Athens-Greece  Tel :2106726061-2 / Fax :2106726064  e-mail: palestinianembassy@falastin.gr/newsletter@falastin.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s