Δραστηριότητες υποψήφιου Δημάρχου Λευκάδας, κ. Χαράλαμπου Καλού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου2018 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, παραβρέθηκε στηνπαρουσίαση της πρότασης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού. Ο κ.Καλός στη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το πέρας της παρουσίασης, τόνισε πωςπριν μιλήσουμε για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και παρουσιάσουμεσυγκεκριμένες προτάσεις επ’ αυτού, οφείλουμε πρώτα να προβούμε σε άλλεςαπαραίτητες ενέργειες. Τέτοιες ενέργειες είναι, η συνδιαμόρφωση από όλους τουςφορείς του μοντέλου ανάπτυξης του τόπου μας, η αυτοαξιολόγηση του τουριστικούμας προϊόντος, η βελτίωση των υποδομών μας και η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

-Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ο κ. Καλός έδωσε το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε, ως προ ημερησίας διάταξης θέμα, το σοβαρό πρόβλημα των στερεών αποβλήτων στη Λευκάδα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή. Στη δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Καλός, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε, α) την άμεση διενέργεια εξετάσεων αέρα, νερού και εδάφους, ως προς τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία χημικές ουσίες, από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, β) την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για την ενημέρωση όλων των πολιτών του νησιού ως προς την κρισιμότητα της κατάστασης, γ) την εξάντληση κάθε νομικού περιθωρίου για την εξεύρεση προσωρινής λύσης σε ΧΥΤΑ όμορων νομών και δ) τη διερεύνηση, ως εναλλακτικό σενάριο, της μεταφοράς στερεών αποβλήτων, για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Τέλος, ανέδειξε την υστέρηση του δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

-Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Καλός παραβρέθηκε στους Τσουκαλάδες, στην Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας, σχετικά με τα ακανθώδη ζητήματα του κτηματολογίου, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής. 

-Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Καλός ταξίδεψε στην Αθήνα για την ετήσια συνάντηση για την αειφόρο διαχείριση υδάτινων πόρων «WaterConference 2018». Το συνέδριο αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση για το νερό στη χώρα μας. Διεθνείς ομιλητές, ειδικοί, εμπειρογνώμονες, χρήστες και προμηθευτές του τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων έδωσαν απαντήσεις σε πιεστικά ζητήματα, όπως η εξασφάλιση της ποιότητας του νερού και η προστασία της δημοσίας υγείας, η αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και των αστικών λυμάτων. Ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας για πάρα πολλά χρόνια. Στο περιθώριο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επαφές και οριστικοποιήθηκαν συναντήσεις για το προσεχές διάστημα, με δημοσίους και δημοτικούς φορείς διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, ο κ. Χαράλαμπος Καλός συνεχίζει τις συναντήσεις με τους πρόεδρους και τα συμβούλια των κοινοτήτων, στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσής του για τα προβλήματα των διαφόρων περιοχών της Λευκάδας και των νησιών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s