ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Λευκάδας και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Επέκταση του Συστήματος Υπόγειων Κάδων Απορριμμάτων στη Βασιλική

       Μετά από την επιτυχή παρουσία των υπόγειων κάδων που τέθηκαν σε λειτουργία από τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προβαίνει στην επέκταση του συστήματος με την προμήθεια τεσσάρων (4) νέων τεμαχίων οι οποίoι θα εγκατασταθούν στον λιμένα της Βασιλικής  στα παρακάτω σημεία:

•  Θέση 1:έναντι Γυμνασίου-Λυκείου

•  Θέση 2: πλατεία Βασιλικής

       Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί εντός του2019 με την επέκτασή τους σε άλλα λιμάνια (από το Δημοτικό Λιμενικό) καθώς καισε άλλα σημεία (από τον Δήμο Λευκάδας).

       Με την “υπογειοποίηση” της αποθήκευσης των απορριμμάτων ο Δήμος μας προσδοκά: την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, την αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία χωροθέτησης των υπόγειων κάδων, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής.

       Ο κάθε υπόγειος κάδος είναιχωρητικότητας 3.000 lt κάτι που επιτρέπει την αντικατάσταση 3-4 κοινώντροχήλατων κάδων. Από την εμπειρία που απέκτησε ο Δήμος μας με τη χρήση του συστήματος,διαπιστώθηκε ότι είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την διαχείριση τωναπορριμμάτων, και αποτελεί ένα ευέλικτο και εξελισσόμενο σύστημα.

       Με αφορμή την αύξηση των εγκατεστημένων υπόγειων κάδων ο Δήμος προχώρησε ήδη (την εβδομάδα 29/10 έως 2/11) στον τακτικό καθαρισμό των υπαρχόντων, με απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και ειδικού πλυστικού μηχανήματος.  

Λευκάδα 14-11-2018

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s